Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Священнику РПЦ, який підтримав Навального і євроінтеграцію України, заборонили з’являтись у своєму храмі

    Священнослужитель Російської православної церкви Гєоргій Сухобокий, якого звільнили з посади прес-секретаря Мелекської єпархії та відсторонили від служіння через його пост на підтримку російського опозиціонера Алєксєя Навального, зіштовхнувся з новими репресіями, що запровадило у його відношенні керівництво РПЦ.

    Клірик розповів, що єпископ Мелекський і Чердаклинський Діодор (Ісаєв) прийняв рішення про заборону єрею Гєоргію Сухобокому з’являтись у вівтарі і в храмі Спасо-Преображенського собору і заборону причащатись. Також священнику не дозволено носити єрейський хрест, проповідувати і благословляти народ Божий.

    Зображення: Фейсбук / Священник Георгий Сухобокий

    “22 листопада єпископ Мелекський і Чердаклинський Діодор, прикриваючись парафіяльною радою нашого собору, офіційно заборонив мені відвідувати (і причащатись) храм, кліриком якого я є. Це взагалі, вибачте, що?”, – написав священник у Фейсбук.

    Нагадаємо, раніше священник Гєоргій Сухобокий опублікував у соцмережах пост, в якому висловив симпатію Алєксєю Навальному, який відбуває термін у в’язниці. Також він неодноразово висловлювався на підтримку євроінтеграційного вибору України. Пізніше невдоволення керуючого Мелекеською єпархією РПЦ єпископа Діодора викликало те, що клірик спілкувався з “антицерковними” ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне