Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Тіхон публічно змусив монахиню одягнути маску в храмі: «Недостойна чернецтва поведінка»

    Один із ймовірних претендентів на пост Московського патріарха митрополит Російської православної церкви Тіхон (Шевкунов) публічно змусив монахиню одягнути маску в храмі, заявивши, що всі люди навколо слухають порад і одягають захисні маски.

    «А ось що це за жінка стоїть в монашому одягу майже і без маски? Жінко, я не знаю як вас звати, одягніть маску, будь ласка. Подивіться, всі навколо слухають те що говорять, а ви без маски стоїте. Чому така неповага до людей? Одягніть буд ласка», – сказав митрополит під час проповіді в храмі, яку він припинив, щоб зробити зауваження.

    Відео опубліковане в youtube 22 листопада.

    «Я не буду продовжувати (проповідь, – ред.) поки ви не одягнете, або не вийдете (з церкви, – ред.). Одягніть маску. Так не можна! Так зневажливо ставитись до людей, які поруч – не можна», – підкреслив єрарх РПЦ Тіхон.

    Він нагадав про померлих від коронавірусу священнослужителів Московського патріархату, зокрема отця Георгія.

    «Як захворів померлий отець наш Георгій? Ось так само. Хтось стояв і дихав на нього. Ну як же так? Ну як же так? І ще й в монаший одяг вдяглись. Соромно. Недостойно чернецтва така поведінка», – підсумував митрополит РПЦ Тихон.

    У коментарях під відео Тіхона назвали «глобалістським прислужником» і що це йому повинно бути соромно через такі прохання. «Сам-то що без намордника? Прищепився?…Соромно, так принижувати черницю, ганьба», – йдеться в коментарях.

    Найсвіжіше

    Популярне