П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідав метохію монастиря Симонопетра

    У районі Віронас в Афінах 21 листопада Вселенський патріарх Варфоломій вирушив до метохії Вознесіння Господнього, що підкоряється афонському монастирю Симонос-Петрас, де відслужив Вечірню та потім звершив чин закладки гробу святого Єроніма Симонапетраса, який жив і був похований в цьому монастирі.

    Про це повідомляє пресслужба Вселенського патріархату.

    Патріарха Варфоломія привітав настоятель Афонського монастиря Симонопетра архімандрит Єлисей, священнослужителі і монахи, органи місцевого самоврядування, інших представників та багато віруючих.

    Перед входом в метохію патріарх Варфоломій разом з головою району Віронас Григорієм Катоподісом відкрили меморіальну дошку з нагоди перейменування вулиці перед метохією на «Святого Єроніма Симонапетраса».

    На вечірньому богослужінні разом із патріархом молилися єрархи Вселенського патріархату, серед яких екзарх Вселенського патріарха Афанасій (Мартінос), а також заступник міністра національної оборони Ніколаос Хардаліас.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій І та архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім ІІ відслужили Божественну Літургію у Афінах. Перед цим, 20 листопада розпочався шестиденний візит патріарха Варфоломія до Греції.

    Довідково: метохія – це невеликий монастир (або церква), підпорядкована більшому монастирю. Метохія може розташовуватись як у місті, так і в сільській місцевості.

    Найсвіжіше

    Популярне