Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рівному священника РПЦвУ було визнано винним у проведенні богослужіння з порушенням карантину

    Рівненський міський суд виніс рішення у справі про притягнення до адміністративної відповідальності священнослужителя Свято-Воскресенського кафедрального собору міста Рівне, що належить Російській православній церкві в Україні (так званій УПЦ МП). Клірика визнано винним у проведенні богослужіння з недотриманням карантинних обмежень.

    У відповідній судовій постанові, що була прийнята 18 листопада 2021 року, вказано, що священник, ім’я якого не повідомляється, 31 жовтня 2021 року о 09 годині 30 хвилин за адресою: місто Рівне, вул. Соборна, 39, в Свято-Воскресенському соборі проводив богослужіння, на якому віряни перебували без засобів індивідуального захисту, експрес тестів чи COVID-сертифікатів. Таким чином, клірик порушив норми постанови Кабінету Міністрів України № 1236 зі змінами.

    За результатами розгляду матеріалів справи, суд визнав священника винним у порушенні карантину, його дії було кваліфіковано за ч.1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), санкція якої передбачає накладання штрафу у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

    Втім, на підставі ст. 22 КУпАП, суд звільнив священнослужителя Моспатріархату в Україні від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

    Найсвіжіше

    Популярне