Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Архістратига Михаїла прославляють бо він скинув з неба диявола, – у ПЦУ розповіли про головного ангела

    Саме через те, що архангел Михаїл став в обороні Божої честі і добрих ангелів й скинув з неба диявола, він носить почесний титул архістратига (з грец. «вождь», «старший воєначальник»), а іконографія зображує його як озброєного полководця: з шоломом на голові, мечем у руках, а під ногами в’ється змій – символ диявола.

    Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Православної церкви України у Фейсбуці.

    Крім цього, архістратиг Михаїл поставлений Богом над усім незліченним небесним воїнством ангельським. Він є вірним служителем і захисником слави Божої.

    «Архістратиг Михаїл не перестає воювати з духами зла і темряви, захищаючи і нас від їхніх спокус і підступів. Тож ми повинні радіти, що маємо такого захисника і заступника, а також з його допомогою долати спокуси!», – підсумували у ПЦУ.

    Нагадаємо, 21 листопада в день свята Архістратига Михаїла та інших безтілесних сил у Києві в Михайлівському золотоверхому соборі відбулась святкова божественна Літургія під предстоятельством митрополита Київського та всієї України Епіфанія, духовенства ПЦУ та екзарха Вселенського патріарха в Україні єпископа Команського Михаїла.

    Найсвіжіше

    Популярне