П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха співслужив предстоятелю ПЦУ у день престольного свята Михайлівського Золотоверхого монастиря

    У Києві 21 листопада у день свята Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав з днем небесного покровителя єпископа Команського Михаїла екзарха Вселенського патріарха в Україні, який разом із духовенством ПЦУ звершив Божественну Літургію у Михайлівському Золотоверхому монастирі.

    Про це йдеться у дописі на Фейсбук-сторінці Місія “Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні”.

    “З почуттям братньої любові прийміть, дорогий владико, наші найкращі побажання. Нещодавно виповнилась перша річниця вашої архієрейської хіротонії. Ми вас любимо, ми вас поважаємо, тому сьогодні бажаємо, щоб Господь давав вам сили і натхнення нести цей нелегкий хрест архіпастирського служіння, достойно представляючи тут, в межах нашої Помісної Української православної церкви, Вселенського патріарха. Ми вдячні за багато що, але особливо ми пам’ятаємо ті дні, той час коли Його Всесвятість зміг перебувати разом з нами, тут у цьому храмі, підносячи разом молитви”, – промовив у вітальному слові митрополит Епіфаній.

    На молитовну згадку, предстоятель ПЦУ подарував єпископу Михаїлу ікону.

    Своєю чергою, екзарх Вселенського патріарха єпископ Михаїл подякував Його Блаженству за теплі привітання, відзначивши, що відчуває радість щоразу, коли приходить до Михайлівського собору, щоб послужити в ньому на запрошення Блаженнішого Епіфанія, намісника монастиря і братії.

    “Перед тим як починати роботу в Ставропігії, я приходив до Його Блаженства і отримував і допомогу і поради. Моє особисте життя пов’язано із цією обителлю. Тому ще раз дякую, Ваше Блаженство за вашу підтримку, за ваші своєчасні настанови, коли вони потрібні і за вашу допомогу і за те запрошення, як ви щиро по братньому відкриваєте своє серце, для того, щоб ми разом помолились, послужили біля престолу і причастились святих Христових Таїн разом під захистом і благословенням святого архістратига Божого Михаїла у цьому монастирі”, – сказав єпископ команський Михаїл.

    Найсвіжіше

    Популярне