Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель на Київщині звершив освячення новозбудованого Свято-Михайлівського храму

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 19 листопада 2021 року звершив освячення новозбудованого храму на честь святого архістратига Божого Михаїла в селі Велика Офірна, що на Київщині, та очолив Божественну літургію.

    Про це йдеться на сайті Православної Церкви України.

    Упродовж 12 років настоятель спільно з громадою будували цей дім Божий. Тепер довголітні старання увінчалися успіхом.

    Блаженнійшому митрополиту Епіфанію співслужили секретар Київської єпархії, благочинний Броварського району протоієрей Михаїл Лесюк, благочинний Фастівського благочиння протоієрей Михаїл Данилів, настоятель храму протоієрей Василь Гріздак та місцеве духовенство.

    За Божественною літургією протоієрей Василь за ревне служіння Церкві був удостоєний чергової богослужбової нагороди – права носіння хреста з прикрасами.

    Згодом за богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

    Наприкінці літургії Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до вірян з першосвятительським словом й привітав громаду з освяченням престолу та храму.

    «Щойно ми звершили освячення цього прекрасного храму на честь архістратига Божого Михаїла, а також звершили першу урочисту Божественну літургію.

    У храмі, який отримав освячення через наші руки, Господь благозволив бути присутніми. Храм є справді місцем унікальним, куди Господь постійно нас запрошує. Він стукає в двері нашого серця повсякденно, але дуже часто ми буваємо настільки обтяжені земними турботами, що в нас не вистачає часу для того, щоби приділити хоча б маленьку його часточку Богові і своїй власній душі. Ми не маємо часу здійняти свій погляд до Небес, бо тут на землі дуже багато повсякденних справ. Але коли ми забуваємо про Бога, то Господь іншим чином може постукати в двері нашого життя. Можуть прийти випробування, можуть прийти хвороби, які попускаються заради того, щоби людина схаменулась, зрозуміла, що той спосіб життя, який вона веде, та дорога, якою вона йде, може привести її до повної загибелі. Бо тут на землі Господь дає нам час і можливість, щоби обрати вічність або у блаженстві, або у вічних муках, але Господь прагне спасіння кожної людини. І дуже часто через випробування спрямовує людину на шлях вузький, тернистий. Але цей шлях ми можемо пройти, він нам під силу, коли Бог укріпляє наші душевні і тілесні сили», – сказав Митрополит Епіфаній.

    «Сьогодні справді урочиста мить. Ще один храм нашої помісної Української Православної Церкви відкрив свої двері. Але сам по собі храм – це будівля. А храм живий і діяльний – це коли є громада, коли є люди, коли ми тут чуємо і дитячий сміх і навіть дитячий плач. Це життя, це зміни, які засвідчують, що храм далі буде жити, існувати і приносити користь для кожного з вас», – підсумував Предстоятель

    Блаженнійший владика відзначив мецената Вадима Марисенка Орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня, а також будівничих – Благословенними грамотами.

    Завершилась урочиста подія уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне