Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Акт державного вандалізму і стирання історії: У монастирі РПЦ демонтують меморіальні плити з іменами польських військовополонених

    Щоб вандалам не було що руйнувати, потрібно зруйнувати все самим заздалегідь. Імовірно таким принципом керувався Тверський обласний суд, коли приймав рішення про демонтаж двох меморіальних плит, що вшановують пам’ять польських військовополонених, неподалік від входу до Ніло-Столбенської пустині Тверської єпархії Російської православної церкви.

    У мотиваційній частині судового рішення вказано, що на такий крок феміда наважилась через “зростання кількості актів вандалізму”.

    “Матеріалами справи підтверджено, що меморіальні плити, встановлені на земельній ділянці, наданій монастирю “Ніло-Столбенська Пустинь” у безоплатне користування, до комплексу монастиря не відносяться, у власності чи на будь-якому іншому майновому праві монастирю не належать, у власність плитами релігійна організація не вступала”, – цитує “Караван” повідомлення на сайті Тверського обласного суду.

    Важливо відзначити, що на плитах вибито текст російською і польською мовою про те, що на території монастиря розташовувався спеціальний табір для польських військовополонених. Тепер, як зауважують у суді, плити буде запропоновано перенести “в інше місце”.

    Однак цілком логічно можна припустити, що рішення суду є актом державного вандалізму і спробою стерти окремі сторінки історії на догоду путінському режиму, який доволі часто спотворює історичні факти в рамках здійснення державної пропаганди.

    На підтвердження такого припущення говорить аналогічний випадок з меморіальними плитами на будівлі Тверського державного медичного університету. У 2020 році плити було демонтовано і, станом на сьогоднішній день, нікуди не перевісили, а їхнє місцерозташування не відоме.

    Найсвіжіше

    Популярне