П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вже встановили хрест: РПЦвУ незаконно отримала землю в національному парку на території Бакоти

    РПЦвУ може захопити землю в національному природному парку Подільські Товтри на території відомої на всю Україну Бакоти.

    Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook громадський активіст Андрій Попик.

    Возможно, это изображение (3 человека и природа)
    Фото Андрій Попик

    За словами Попика, РПЦвУ кілька місяців тому встановила на території природно-заповідного фонду без  дозволів свою архітектурну форму у вигляді хреста з написами.

    “І виявляється немає досі ніякої реакції ні керівництва заповідника, ні інших державних структур! Більше того, я не полінувався напровсяк подивитись в земельному кадастрі, що ж там навколо з земельними ділянками, і був просто шокований.

    Виявляється, ділянка ріллі прямо біля заповідника, поруч всім відомого оглядового майданчика, яка перебуває в державній власності, була тихенько восени 2014 року, в розпал війни, віддана Кам’янець-Подільській єпархії Російської Церкви в постійне користування, і призначення земельної ділянки встановили “Для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій для будівництва та обслуговування культових та інших будівель”.

    Отже незабаром, всім відомий краєвид дністровських бакотських круч може змінитись, і кам’янець-подільська філія російської церкви розпочне там будівництво на двох гектарах великого центру”, – пише активіст.

    Він закликав зупинити це свавілля.

    “Необхідна швидка і рішуча реакція правоохоронних органів з притягнення до відповідальності осіб, що незаконно самовільно встановили величезний хрест на території заповідника, і здійснити заходи до приведення земельної ділянки до первісного вигляду. Розслідувати, хто і на яких підставах передав в 2014 році землі державної власності в постійне користування Російській Православній Церкві, з призначенням “Для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій для будівництва та обслуговування культових та інших будівель”, і прокуратура має скасувати в судовому порядку ці правочини… Ніякого сприяння посібникам окупантів!” – написав Андрій Попик.

    Найсвіжіше

    Популярне