Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Праця, від якої залежать долі, настрої, погляди народу: Митрополит Епіфаній привітав працівників радіо, телебачення та зв’язку

    Сьогодні своє професійне свято відзначають ті, хто працює на радіо, телебаченні, в Інтернет-ЗМІ та інших сферах зв’язку. Що їх об’єднує? Вони доносять до людей інформацію, несуть слово, знання, повідомляють новини, події, факти, формують і перше ставлення до них. Це надзвичайно відповідальна праця. Бо від неї, без перебільшення, залежать долі, настрої, погляди, прагнення, цілі – і не одної людини, а суспільства, написав предстоятель ПЦУ в соцмережі Фейсбук.
    За його словами, люди, як Божі творіння покликані творити добро.
    “Тож будь-яка людська діяльність покликана приносити ДОБРІ плоди, що йтимуть на благо інших – не сваритимуть їх, не роз’єднуватимуть, а єднатимуть, сполучатимуть довкола правди. Адже будь-яку проблему завжди легше долати гуртом і у згоді. Ось чому так важливо тим, хто доносить інформацію, акцентувати не лише на негативних подіях сучасності, але й вміти бачити серед поганого щось хороше, серед зневіри – надію, серед грішників – відділяти гріх і бачити людину… Дуже важливо не розбурхувати пристрасті, не нагнітати ненависть чи страх, а допомагати людям знаходити вихід, пропонувати добру альтернативу, радити корисне, ділитися позитивним досвідом. В цьому світі є багато гріха, але й дуже багато добра. Його тільки треба захотіти побачити!”, сказав митрополит Епіфаній.
    Він побажав усім, хто працює зі словом, сенсами та інформацією, нести людям світло.
    “Світло надії, миру, тепла, добра й любові. Світло, яке би розганяло темряву, просвічувало всю каламуть буденності й освітлювало те головне, що є в цьому житті. Адже всі ми покликані освічувати шлях для тих, хто заблукав у темряві. «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5: 16)”, завершив предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне