П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ватикан закликав ЄС взяти відповідальність за міграційну кризу

    Країни Євросоюзу мають брати відповідальність за мігрантів на білорусько-польському кордоні. Про це у вівторок, 9 листопада, заявив речник Ватикану у відносинах з державами Пол Річард Галлахер.

    «Наша позиція полягає в тому, що ми закликаємо владу по всій Європі взяти на себе відповідальність щодо мігрантів і біженців. Ми закликаємо всі сторони взяти на себе відповідальність і вирішити цю дуже серйозну гуманітарну кризу», — сказав він на пресконференції за підсумками переговорів із главою МЗС РФ Сергеєм Лавровим, повідомляють російські ЗМІ.

    Галлахер зазначив, що у Польщі церква критикує підхід уряду до цього питання та намагається закликати владу до більш гуманного та гнучкого підходу.

    «Я закликаю всіх дивитися на цю ситуацію не в чисельному відношенні, а <…> з погляду доль людей, таких, як ми, які зіткнулися з дуже серйозною ситуацією. Безумовно, є ті, хто несе відповідальність за розвиток цієї ситуації, і вони мають взяти на себе свою частину відповідальності», – сказав він.

    Як відомо, 8 листопада близько тисячі мігрантів колоною прийшли до білорусько-польського кордону неподалік контрольно-пропускного пункту «Брузги». Деякі з них зуміли пошкодити паркан із колючого дроту та проникнути на територію Європейського Союзу.

    Польща терміново направила на місце загін прикордонників, а військовий міністр країни Маріуш Блащак оголосив про підвищення бойової готовності армії. Загалом Польща стягнула на кордон із Білоруссю 13 тисяч військових.

    Раніше Духовний Фронт України писав, що спецслужби РФ діють на кордоні ЄС тими самими методами, що й в Україні у 2014 році.

    Найсвіжіше

    Популярне