П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Іх там нєт”: Спецслужби РФ діють на кордоні ЄС тими самими методами, що й в Україні у 2014 році – експерт

    Російські спецслужби керують міграційною кризою на кордонах Європейського Союзу, застосовуючи стратегію, аналогічну тій, яку РФ використала в українському Криму та на сході України у 2014 році.

    Про це у коментарі Guildhall заявив польський аналітик, експерт із міжнародних відносин Даріуш Матерняк, пише Укрінформ.

    “Методи роботи російських спецслужб на кордоні з ЄС, зокрема з Польщею, аналогічні тому, як вони діяли в 2014 році в Україні – на Донбасі та в Криму. Це тактика нібито “їхтамнет”, це нібито просто відбувається в Білорусі, вони тут нібито не беруть участі. Із самого початку, з квітня-травня поточного року, саме Кремль насправді модерує цю кризу, а режим Лукашенка лише виконує”, – переконаний Матерняк.

    На його думку, мета Кремля – завдати удару по найважливішим для країн ЄС та Заходу в цілому цінностям.

    Раніше прес-секретар ЄС Пітер Стано заявив, що Європейський Союз у контексті дослідження шляхів, якими доставляють до Білорусі мігрантів з метою використання для гібридної атаки на кордонах Польщі, Литви та Латвії, уважно вивчає ситуацію в десятках країн, у тому числі й у Російській Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне