Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ нагадали, як РПЦ без покаяння приймала до себе РПЦЗ

    Єпископ ПЦУ Гавриїл (Кризина) прокоментував конференцію РПЦ в Києві, яка має на меті вчинити чергову атаку на Вселенського патріарха Варфоломія. Він відповів на звинувачення РПЦвУ щодо відсутності покаяння в УАПЦ і нагадав, що коли РПЦ приймала в своє лоно РПЦЗ у 2007 році то остання взагалі не приносила покаяння.

    «Послухав по інету завершальну частину доповіді ректора Київської духовної академії Московського патріархату єп. Сільвестра (в Києво-Печерській лаврі проходить протифанарська конференція). У нього була мова про прийняття розкольників в лоно Кафолічної Церкви на прикладі Мелітінського розколу ІV ст., отже він резюмує – прийняття з розколу має бути на основі письмового каяття та деякої богослужбової дії (чи хіротонії, чи хіротесії, чи якоїсь іншої дії), при цьому стверджує, що цього не було перед створенням ПЦУ. Цього ж насправді дійсно не було в 2007 році при прийнятті розкольників РПЦЗ до складу РПЦ (бо то ж свої рідні москалики)», – написав єпископ ПЦУ у Гавриїл у Фейсбуці.

    Він також нагадав, що насправді від УАПЦ була низка покаянних листів до Вселенського патріарха, тому звинувачення РПЦвУ безпідставні.

    «Щодо колишньої УАПЦ – покаянних листів до Вселенського Патріарха від єпископату колишньої УАПЦ була низка… А надалі – була і богослужбова дія – євхаристичне єднання зі Вселенським Патріархом та єпископатом Константинопольської ПЦ», – підсумував єпископ Гавриїл.

    Нагадаємо, сьогодні в Києво-Печерській лаврі проходить конференція організована РПЦвУ для проведення чергової атаки на патріарха Варфоломія. РПЦ озлобилась на Вселенського патріарха після його розв’язання українського питання.

    Найсвіжіше

    Популярне