Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл в черговий раз змінив керівника бізнес-гігіанта РПЦ “Софріно”

    Очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) знову змінив керівника церковної бізнес-структури “Художньо-виробниче підприємство “Софріно”. Указом від 8 листопада 2021 року, архімандрита Ілія (Руднєва) було звільнено з посади виконувача обов’язків гендиректора підприємства, а на його місце призначено Андрєя Владіміровіча Потьомкіна.

    “Ахилла” нагадує, що Ілій (Руднєв) очолював “Софріно” протягом короткого проміжку часу – з червня 2021 року. Його попередник, митрополит Меркурій (Іванов), також не може називатись старожилом підприємства – його керівництво компанією тривало з жовтня 2019 року.

    Варто відзначити, що ХВП “Софріно” могло зіштовхнутись з серйозними викликами за час епідемії коронавірусу. Прямих доказів цьому, звісно ж, немає, однак такі висновки можна зробити на підставі частих змін топ-менеджменту компанії за короткий період часу.

    Окрім цього, у грудні 2020 року, під час щорічного єпархіального зібрання Москви, патріарх Кіріл (Гундяєв) зазначив, що купівля церковних свічок не у фабрики “Софріно”, а у інших виробників, завдає збитків бюджету РПЦ. При цьому, він прямо закликав не купувати “ліві свічки”, а підтримати виробника “Софріно”.

    Потім, полегшувати долю “Софріно” взялась влада Російської Федерації. На початку 2021 року були прийняті поправки до законодавства Російської Федерації про боротьбу з легалізацією (відмиванням) доходів, які вивели з-під перевірок чотири юридичні особи Російській православній церкві, серед яких вказане підприємство “Софріно”.

    Також, на початку 2021 року тоді ще гендиректор ХВП “Софріно” митрополит Меркурій (Іванов) видав резолюцію, у якій наголосив на необхідності виготовлення якісної церковної продукції, а також проголосив зростання рівня контролю якості та запровадження покарань для винних у випуску бракованого продукту.

    “Патріарх дав нам надто великий кредит довіри – своє ім’я – і ми не маємо ніякого права не виправдати його”, – підкреслив митрополит Меркурій (Іванов).

    Починаючи з листопада 2021 року виправдовувати кредит довіри Моспатріарха буде вже Андрєй Потьомкін.

    Найсвіжіше

    Популярне