Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Щоб виправдати довіру моспатріарха: Керівник “Софріно” закликав виробляти якісні свічки

    Генеральний директор художньо-виробничого підприємства “Софріно” митрополит Російської православної церкви Меркурій (Іванов) видав резолюцію, у якій наголосив на необхідності виготовлення якісної церковної продукції.

    Текст документу оприлюднило видання “Ахилла”.

    Очільник підприємства, яке виробляє церковні товари для потреб РПЦ та її філій за межами Росії, нагадав співробітникам про “багатократне зростання відповідальності” за якість продукції.

    Відтепер на підприємстві зросте рівень контролю якості, а винних у випуску бракованого продукту будуть карати позбавленням премій.

    “Патріарх дав нам надто великий кредит довіри – своє ім’я – і ми не маємо ніякого права не виправдати його”, – підкреслив митрополит Меркурій (Іванов).

    Зображення взято з ahilla.ru

    Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року, під час щорічного єпархіального зібрання Москви, предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) зазначив, що купівля церковних свічок не у фабрики “Софріно”, а у інших виробників, завдає збитків бюджету РПЦ і закликав відмовитись від купівлі “лівих” свічок.

    Можна припустити, якщо при відсутності такого прискіпливого ставлення до якості продукції “Софріно” змогло забезпечити моспатріарху статки у 6 млрд. доларів США, то відтепер фінансове становище очільника РПЦ точно має покращитись. І це дуже й дуже вчасно. Адже, і яхта “Паллада” вже застаріла, і годинники “Breguet” в Московській патріархії вже не в тренді.

    Найсвіжіше

    Популярне