Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл закликав паству не вірити в його статки у $6 мільярдів

    «Коли ви читаєте найжахливіші речі про патріарха, про архієреїв, священиків, пам’ятайте, що там навіть краплі правди зазвичай не буває, але все це спрямовано на те, щоб тих, хто правду Божу проголошує, скомпрометувати так, щоб народ перестав їх слухати і довіряти. Ну що ти нам говориш, ти подивися, що про тебе пишуть!» – цитують росЗМІ слова Кіріла з недільної проповіді в храмі пророка Іллі в Москві, передає телеграм-канал «Под’йом».
    Патріарх навів як приклад випадок, коли один архієрей попросив його про фінансову допомогу за рахунок власних коштів, пославшись на те, що статки предстоятеля нібито становлять 6 млрд. доларів.
    «Цей бред досяг свідомості архієрея, і він в нього повірив», – сказав патріарх.
    Раніше повідомлялося, що Кіріл (Гунляєв) володіє статками на суму більш ніж чотири мільярди доларів. Нагадаємо, тимчасова адміністрація, що була призначена в банк «Пєрєсвєт», основним власником якого є Російська православна церква, виявила зникнення п’яти мільярдів рублів – це, приблизно, 66 200 000 доларів. У той самий час, коли російські медики записували відео з проханням забезпечити їх мінімальними засобами захисту від коронавірусу, на реконструкцію резиденції Московського патріарха Кіріла російські чиновники виділилил десятки мільйонів доларів з бюджету.

    Найсвіжіше

    Популярне