Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Несвобода віросповідання: У Росії трьом мусульманам винесено попередження за проведення молитовного зібрання

    У російському місті Ставрополь суд виніс попередження мусульманам Магомеду Саламову, Раджабу Хаамірзаєву та Магомеду Гітінову за організацію молитовного зібрання в одному з бенкетних залів міста.

    ІАЦ “Сова” інформує, що Промисловий суд Ставрополя 26 жовтня 2021 року визнав вказаних громадян, які сповідують іслам, винними за ч. 2 ст. 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ (організація чи проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу).

    Відомо, що провадження було розпочато на підставі того, що у одній з бенкетних зал міста громадяни провели зібрання, на якому зачитувались проповіді учених-богословів та виконувались релігійні піснеспіви (нашиди). Захід відвідали щонайменше 200 осіб.

    Всі обвинувачені свою провину визнали і висловили дієве каяття. Відтак суд прийняв рішення винести кожному з них попередження, не зважаючи на те, що стаття, за якою мусульмани потрапили до суду, передбачає накладання штрафу або призначення адміністративного арешту.

    Найсвіжіше

    Популярне