П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ обіцяли накласти анафему на журналіста, в якого вони відібрали телефон

    Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності, а служителі РПЦвУ обіцяли накласти анафему на журналіста, який приїхав знімати пожежу, що здійнялась у Києво-Печерській лаврі 4 листопада.

    Про подробиці інциденту та спілкування з поліцією розповів постраждалий журналіст «Магнолія ТВ» Олександр Терещенко, повідомляє kyiv.media.

    За словами журналіста, вони приїхали на пожежу першими й тому, можливо, служителів РПЦвУ налякала присутність камер на місці займання.

    «Я думаю, вони не хотіли виносити проблему на показ», — зазначив журналіст. Проте такої агресивної реакції не очікував.

    «У мене відібрали телефон. І не хотіли віддавати. Один із священників казав дати мені по голові», — додав журналіст. Проте конфлікт закінчився без фізичних травм, телефон журналісту повернули. Але обіцяли відлучити від церкви та накласти анафему.

    Згодом, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності біля Києво-Печерської лаври.

    Нагадаємо, 4 листопада в майстерні з розпису ікон на території Києво-Печерської лаври сталася пожежа.

    Митрополит РПЦвУ Павло закликав припинити зйомку, після чого один із священників із Лаври РПЦвУ вирвали з рук журналіста телефон, митрополит Моспатріархату при цьому просив «нічого не віддавати» журналістові. Також вони погрожували журналісту надавати по голові.

    Якийсь отець Арсеній із Лаври РПЦвУ намагався стерти записане відео, але згодом повернув телефон журналісту.

    Скоріше за все у РПЦвУ не будуть накладати санкцій на митрополита Павла і тих священнослужителів, які погрожували журналісту та відібрали в нього телефон.

    Найсвіжіше

    Популярне