Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦвУ назвав пандемію «генеральною репетицією кінця світу»

    Єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба), який є фігурантом бази “Миротворця” розмірковує на тему, чи є прийняття вакцини зреченням від Ісуса Христа, а також початком кінця світу.

    «Так, все, що відбувається, можна назвати генеральною репетицією апокаліпсису…», – підкреслив у інтерв’ю Фраза.уа єпископ РПЦвУ.

    Коцаба також висунув думку, що пандемія штучно придумана, але навряд чи хтось визначить ким придумана і навіщо.

    «Зараз у Мережі гуляє ціла низка конспірологічних версій про те, що все було прораховано наперед. Сперечатись чи погоджуватися важко, бо ще ніхто не викрив чергової змови групи зловмисників проти людства», — сказав єрарх Московського патріархату в Україні.

    Попри антивакцинаторські мітинги вірян РПЦвУ під Верховною Радою України єпископ Моспатріархату порадив краще радитись із лікарем, але при тому сам він не радить вакцинуватись, а приймати вакцину від коронавірусу на власний розсуд.

    «Питання вакцинації лежить поза компетенцією Церкви. Кожен має з’ясувати його насамперед зі своїм сімейним лікарем, а тоді приймати рішення особисто і добровільно», – зазначив Коцаба.

    Він також не став ніяк коментувати антивакцинаторські акції під ВРУ, які підтримувала  громадська організація РПЦвУ «Миряни» у той день, коли від коронавірусу в Україні померло 720 людей.

    Днями, Центр протидії дезінформації РНБО за результатами аналізу інформаційного поля Telegram-каналів України підтвердив інформаційну операцію РФ, спрямовану на зменшення рівня вакцинації та зростання кількості смертей.

    За даними звіту РНБО, суттєву роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє “одна із церков” – йдеться про РПЦ та РПЦвУ.

    Також заступник голови Комітету з нацбезпеки Мар’яна Безугла звинуватила мирян РПЦвУ в організації акції проти вакцинації у Києві. «Представники ГО Миряни, яка афілійована з УПЦ МП, директор Василь Макаровський, представник УПЦ МП єпископ Васильківський Миколай, один із організаторів – Куценко», – перераховує Мар’яна Безгула.

    Вона підкреслила що особливу роль в акції проти вакцинації відіграв Московський Патріархат і ФСБ. «За попередніми даними, за цим стоїть ФСБ», – додала народна депутатка Мар’яна Безгула.

    Найсвіжіше

    Популярне