П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники із єпископами ПЦУ помолились на Афоні та відвідали безліч монастирів

    22-го жовтня єрарх Православної Церкви України єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей із священниками здійснили паломницьку поїздку на гору Афон в Грецію.

    24 жовтня у 18-ту неділю по П‘ятидесятниці єпископ Матфей у співслужінні єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла звершив Божественну літургію у монастирі Пантократор. За літургією архієреї, духовенство і миряни молились за мир в Україні та за припинення пошесті згубної. Також паломники приступили до Таїнств святої Сповіді та Причастя, – повідомляє сторінка Володимир-Волинської єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

    Крім цього, під час перебування паломники відвідали: монастир Пантократор. Паломники мали можливість прикластись до великих святинь, які знаходяться у цьому монастирі, зокрема це мощі великомученика Феодора Стратилата, мощі безсрібників Косьми і Даміана, частині Животворчого Хреста Господнього та інші.

    Також паломники з ПЦУ відвідали монастир Івірон заснований між 980—983 роками у якому зберігається безліч святих мощей. Головною святинею монастиря є Чудотворна ікона Вратарниця, або Іверська ікона Богородиці.

    Віряни відвідали і Климентову пристань, що знаходиться на морському березі.  Паломники мали можливість відвідати Монастир Ставронікіта. Обитель прославлена чудотворною іконою Святого Миколая, знайдена в морі. Найціннішою пам’яткою монастирської бібліотеки монастиря є псалтир, який, за переказами, належав святому Іоану Златоустому.

    Відвідали і столицю монашої республіки Каріес, де у храмі Успіння Богородиці, вклонились одній з найшанованіших християнами іконі «Достойно є» та монастир Ксенофонт.

    Також паломники поклонились святиням у монастирі Есфігмен.

    Найсвіжіше

    Популярне