Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Суміш інквізиції, суду Лінча і Талібану: Російські православні вже самотужки звершують правосуддя

    Православні віруючі Російської Федерації, які сповідують віровчення Російської православної церкви, щоденно стають більш схожими на терористичну організацію “Талібан”, яка захопила владу в Афганістані і звершує, так зване, правосуддя на підставі власних фанатичних вірувань.

    Правоохоронні органи РФ розслідують величезну кількість епізодів про, так звану, образу почуттів віруючих, провадження по яким розпочалось на підставі отримання доносів, так званих, православних активістів.

    Однак, вірянам РПЦ цього видалось замало і вони взялись звершувати “правосуддя” самостійно, взявши за основу своєї поведінки передові традиції інквізиції, суду Лінча і вже згаданого Талібану.

    У цьому ракурсі показовим став випадок у Ростові, де група агресивних православних віруючих самостійно покарали блогера за, нібито, образу почуттів віруючих.

    Відомо, що півтора місяці тому, місцевий автоблогер з псевдонімом Vyasyarnd оприлюднив відеоролик, у якому він в жартівливій формі витягує з машини речі, під час чого на підлогу падає хрест.

    А вже 4 листопада 2021 року у ЗМІ з’явилось повідомлення про те, що група розлючених вірян застосували у його відношенні силу і змусили записати вибачення за “паплюження” хреста.

    “Znak” інформує, що віряни прийшли до блогера у майстерню і на камеру вимагали від нього вибачень. Той виконав їх “прохання”, але всепробачаючим і люблячим православним цього виявилось замало.

    Один з присутніх заявив блогеру, що “братєц наш попросив про лояльність до тебе”, після чого блогер отримав удар в обличчя. Таким чином, православні тонко натякнули потерпілому, що його доля могла бути куди трагічнішою.

    “Якщо хтось вважає, що це постановка – це не постановка. На відео, яке вийшло півтора місяці тому, я, коли витягав речі з машини, впустив хреста на підлогу. Через це віруючі люди прийшли спитати з мене”, – прокоментував подію блогер Vasyarnd.

    Своєю чергою додамо, що якщо хтось з читачів вважає, що офіційна РПЦ до інциденту не має відношення, зауважимо, що кожен з православних, які навідались до блогера, є нічим іншим, як продуктом виховання високодуховного і високоморального духовенства Московського патріархату.

    Більш того, тенденція останніх місяців свідчить про те, що таких випадків у Росії буде ставати дедалі частіше, а жертви нападів розлючених “православних інквізиторів” дедалі більше ризикуватимуть отримати серйозні тілесні ушкодження, пошкодження майна, і, у найгіршому випадку, просто можуть бути “лінчованими” хранителями російських скрєп.

    Найсвіжіше

    Популярне