Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандальний владика Павло прокоментув пожежу в лаврі: за інцидент із журналістом – ані слова

    Намісник Києво-Печерської лаври скандальний владика РПЦвУ Павло (Лебідь) прокоментував пожежу, що виникла 4 листопада у 68-му корпусі Києво-Печерської Лаври, де розташовані приміщення іконописної майстерні. Крім цього, Павло не став коментувати інцидент із журналістом у якого монахи РПЦвУ відібрали телефон, щоб той не знімав пожежу. Сам владика Павло в той час виправдовував цей вчинок і говорив не віддавати телефон. Поліція відкрила справу, за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

    «Невідомо яким чином (за нез’ясованими поки обставинами) сьогодні в нашій обителі зайнялася витяжка в приміщенні, де писалися ікони. Слава Богу, з того, що знаходиться всередині, нічого не постраждало, крім згорілої витяжки», – сказав Павло, передає сайт Лаври.

    Він додав, що постраждало двоє людей.

    «Один із них — насельник монастиря інок Соломон, який хотів зняти віконну решітку, але зірвався, знепритомнівши. Його швидка допомога одразу відвезла до лікарні.», – розповів митрополит РПЦвУ Павло.

    «Лавра не горить, нічого не згоріло, але корпус необхідно привести до ладу», підсумував митрополит Московського патріархату.

    Митрополит УПЦ (МП) Павло Лебідь очолює Лавру понад 20 років. За цей час ієрарх неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому “Мерседесі” та навіть був депутатом Київради від Партії регіонів.

    У квітні цього року, у розпал пандемії намісник Києво-Печерської Лаври з розмахом відсвяткував ювілей.

    Найсвіжіше

    Популярне