Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон молитовно відзначив свій День народження

    3 листопада 2021 року у день пам’яті преподобного Іларіона Великого та з нагоди Дня народження митрополита Вінницького і Барського Симеона у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці відбулася святкова Божественна літургія, яку звершив митрополит Симеон у співслужінні єпархіального духовенства. Після закінчення Літургії був відправлений подячний молебень та виголошене многоліття правлячому Архієрею.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    Пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    У архіпастирському слові, з яким митрополит Симеон звернувся до духовенства та парафіян Владика наголосив, що кожний день народження – це день особливої подяки, насамперед, Богові – за дар життя, батькам – за виховання і турботу, друзям, з якими разом ідеш по життєвому шляху – за любов і підтримку. Також День народження – це час для підведення підсумків і прохань про благословення на майбутні добрі справи. Владика Симеон подякував духовенству і парафіянам собору, які багато років йдуть поруч із ним, допомагаючи нести хрест архіпастирського служіння, і які, зокрема, підтримали його у той час, коли владиці довелося робити непростий вибір, а тепер разом із своїм Архіпастирем перебувають у лоні канонічної помісної Православної Церкви України.

    Після звернення Владики Симеона, представники духовенства, чернецтва і вірян привітали свого Архієрея. Зокрема секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко зачитав вітальну адресу від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Також секретар повідомив, що на адресу митрополита Симеона надійшли і продовжують надходити привітання від багатьох архієреїв, священників, представників влади, громадськості, лікарів, освітян, військовослужбовців.

    Пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Від імені духовенства митрополита Симеона привітав ключар кафедрального собору протоієрей Віталій Голоскевич. Ігумена Благовіщенського монастиря м. Єліконида (Воєвода) привітала Владику від імені чернецтва.

    До вітань парафіян собору, які подарували Владиці багато чудових букетів квітів і висловили багато щирих побажань, долучилися вихованці Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей на чолі з директором закладу Олександром Кузем.

    Святкові вітання завершилися співом многоліття усім присутнім та проханням від владики Симеона про молитви за нього і подальшу підтримку у здійсненні ним його архіпастирського служіння.

    Пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Найсвіжіше

    Популярне