П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    COVID-19 виходить з-під контролю на Афоні

    Коронавірус прогресує на Афон і вже зафіксовано щонайменше 50 заражень, а деякі джерела збільшують їх до 70. Лише за один день минулої суботи було зафіксовано 8 випадків, але, як повідомили офіційні особи Афонської держави, реальна кількість набагато вища, а ситуація набагато трагічніша, ніж здається.

    Про це йдеться orthodoxtimes.com

    Серед останніх жертв коронавірусу — чернець Діонісій у скиту Святої Анни. Монах Пантелеймон зі Святої Анни був інтубований, а кілька днів тому о. Продромос з Карієсу та один з його підлеглих були інтубовані в лікарні.

    Ситуація на Афоні викликає велике занепокоєння адміністрації та влади, оскільки ситуація виходить з-під контролю. Заходи та протоколи існують, але не впроваджуються належним чином, що призводить до широкого поширення вірусу, а є цілі монастирі, які перетворилися на оплоти антивакцинаторів.

    За словами Афона, усю ситуацію погіршують румунські паломники, які останнім часом у великій кількості приїжджають на Афон і придумали різні способи, щоб пройти швидкі тести при вступі до чернечого стану.

    Ситуація трагічна навіть стосовно інших частин Греції. За даними Грецької національної організації охорони здоров’я на Афоні, кількість смертей від коронавірусу стосовно зафіксованих випадків досягає відсотка на 5,26% вище, ніж у будь-якому іншому регіоні та префектурі країни.

    Повідомлення про кількість випадків викликало сильне занепокоєння вірян, які через сторінки у соцмережах почали звертатися до компетентних органів з проханням втрутитися для захисту старійшин монашої держави. Ситуація настільки загострилася, що в попередні дні для відвідувачів були закриті монастирі Пантократор, Ксенофонт, Ватопед та скит пророка Іллі.

    Найсвіжіше

    Популярне