Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх ПЦУ митрополит Львівський Макарій святкує 25-річчя єпископського служіння

    3 листопада 1996 року у храмі Апостолів Петра і Павла міста Львова за участі Патріарха УАПЦ Димитрія Яреми, єпископа Ігоря Ісіченка та єпископа Мефодія Кудрякова відбулася архієрейська хіротонія у єпископа Львівського з чернечим ім’ям Макарій священника Миколи Малетича, який 1989 року вийшов з юрисдикції Російської Православної Церкви та перейшов до Української Автокефальної Православної Церкви.

    Про це на своїй сторінці у Фейсбуці нагадав капелан Руслан Матвієнко.

    Саме з цього часу та вже впродовж двадцяти п’яти років він залишається незмінним керуючим Львівською єпархією, утверджуючи створену у 2018 році Помісну Православну Церкву України, — зазначає капелан.

    Сьогодні, 3 листопада 2021 року, з нагоди цієї ювілейної дати у кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці міста Львова за участі ювіляра – митрополита Макарія, деканів єпархії та духовенства собору відбулася Божественна літургія під час якої було вознесено подячну молитву до Господа за дарування митрополиту мудрості, сил та здоров’я на стежині архіпастирського служіння.

    Наприкінці літургії священнослужителі, семінаристи Львівської духовної семінарії та присутні представники місцевої влади привітали митрополита Макарія з ювілеєм, побажали душевного спокою, життєвої радості та кріпості для подальшого багаторічного плідного й щирого служіння на благо Української Православної Церкви, України та її народу.

    Митрополит Макарій висловив вдячність усім присутнім за постійні молитви, всебічну підтримку та синівську любов, закликав до єдності, порозуміння та любові.
    Урочистості завершились спільним співом многоліття.

    Найсвіжіше

    Популярне