Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Дружина священника РПЦ ймовірно порушила закон, отримуючи посаду в адміністрації Путіна

    Уповноважена при президенті Російської Федерації з прав дитини Львова-Бєлова Марія Алєксєєвна, яка обіймає вказану посаду з 27 жовтня 2021 року, ухиляється відповідати на запитання журналістів про наявність у неї вищої освіти. Вища освіта, як визначає законодавство РФ, є обов’язковою вимогою до кандидатів на посаду дитячого омбудсмена. Тож російські ЗМІ запідозрили, що Марія Львова-Бєлова, яка до слова є дружиною священника Російської православної церкви Павла Когєльмана, могла порушити закон отримуючи посаду в адміністрації Путіна.

    У відкритих джерелах наявна інформація, що Львова-Бєлова у 2002 році закінчила училище культури та мистецтв імені А.Архангельського у Пензі за спеціальністю “диригент естрадного оркестру”. Однак, вказана освіта не входить до категорії вищої.

    Поряд з тим відомо, що у 2003-2005 роках вона навчалась в Самарській державній академії культури і мистецтв, але, швидше за все, освіту чинна дитяча омбудсменка РФ так і не здобула, оскільки інформація про закінчення вишу на сайті Ради Федерації відсутня.

    Журналісти марно намагались відшукати інформацію про отримання Марією Львовою-Бєловою хоч якоїсь вищої освіти, тому звернулись з офіційними запитами до самої дитячої омбудсменки.

    Такий же запит і надіслала дружині священника РПЦ юристка-правозахисниця Єкатєріна Гордон.

    “У мене запитання до Марії Львової-Бєлової, коли і де ви отримали вищу освіту, про яку доповіли В.В.Путіну, і яке необхідне для цієї посади за Федеральним законодавством? Щоб запобігти пліткам та пересуду, я прошу вас публічно відповісти на це запитання, бо він турбує моїх колег і журналістів, які не можуть знайти на нього відповідь”, – цитує “Credo press” уривок запиту, що було оприлюднено у соцмережах.

    Втім, починаючи з 28 жовтня 2021 року панянка Львова-Бєлова ігнорує всі запити щодо наявності у неї вищої освіти.

    Не змогли підтвердити інформацію про здобуття освіти дитячою омбудсменкою і в Самарскому державному інституті культури, де навчалась чиновниця.

    Більш того, сумніви про порушення Львовою-Бєловою законодавства РФ посилюють заяви окремих громадських діячів Росії. Зокрема, директор пензенського благодійного фонду “Гражданскій союз” Олег Шаріпков сказав: “Не маючи вищої освіти, стати сенаторкою і омбудсменкою – це значить, що у людини зашитий досить серйозний потенціал”.

    Втім, не варто суворо засуджувати Марію Львову-Бєлову, оскільки вона, як дружина священника РПЦ, спочатку має дотримуватись доктрини вказаної релігійної організації. У Моспатріархаті вважають, що освіта взагалі не потрібна росіянкам, зокрема, таку думку висловлював нині спочилий протоєрей Дмітрій Смірнов, який заявляв, що дівчатам взагалі ходити до школи не потрібно. На його думку, важливіше навчити дівчинку доглядати за дітьми, а не вчитися писати та читати. “Що там в цій школі робити? А так вона буде вже готова мама. Все буде вміти”, – пояснив свого часу священик РПЦ.

    Тож середня школа і пензенське училище культури – це вже і так забагато для “високодуховної” дитячої омбудсменки в адміністрації Путіна. А недолугий федеральний закон, який спричинив незручності після призначення Марії Львової-Бєлової на займану посаду, новий склад Державної Думи РФ може зміни протягом лічених годин.

    Найсвіжіше

    Популярне