Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Румунська Церква запропонувала приміщення своїх храмів, як морги для померлих від COVID-19

    Оскільки морги намагаються впоратися з великою кількістю смертей від вірусу, Румунська православна Церква запропонувала для цієї мети каплички в лікарнях в Бухаресті. Архієпархія Бухареста заявила, що надасть доступ до каплиць у лікарнях і каплиць на цвинтарях, щоб допомогти зі зростаючою кількістю смертей.

    «У зв’язку з різким загостренням ситуації в лікарнях Бухареста, де лікуються хворі COVID-19, і враховуючи той факт, що в моргах цих лікарень стало не вистачати місць для тимчасового зберігання тіл померлих, Бухарестська архієпархія відгукується на прохання про допомогу та надає лікарняні каплиці, каплиці моргів прилеглих парафій і каплиці парафіяльних кладовищ у безпосередній близькості», – йдеться на сайті Румунської Церкви.

    Румунська Церква висловила свою солідарність з медичними установами та органами влади, які стикаються з найважчими викликами пандемії. Вона заявила, що високо цінує зусилля лікарів і всього медичного персоналу, які борються за порятунок життя важкохворих пацієнтів.

    У Румунії за сім дні в середньому помирає 420 людей від коронавірусу. Країну накрила третя хвиля захворювань.

    Найсвіжіше

    Популярне