П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ боляче сприймають візит Вселенського патріарха в США, – релігійний експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко зауважив, що у РПЦ боляче сприймають візит Вселенського патріарха Варфоломія до США і тому проросійські пропагандисти слідкують за кожним його кроком.

    «Без перебільшення БОЛЯЧЕ у РПЦ сприймають і візит Вселенського Патріарха до Сполучених Штатів Америки. Ці відвідини також потрапили під приціл російських пропагандистів. Читаючи дописи, присвячені цій темі, складається враження, що вони слідкують за кожним його кроком і словом», – написав він у Фейсбуці.

    Водночас Єфременко додав, що патріарх під час своїх виступів у США чітко і однозначно розвінчує міфи російської церковної пропаганди, і все це викликає російських пропагандистів неабияке обурення.

    «Зокрема нещодавно він вказав Москві на її невдячність до Константинополя за християнізацію та цивілізацію, а також спростував звинувачення стосовно так званого папізму. Проте замість вдячності редактори звинувачують самих греків у невдячності до росіян. Та й взагалі усі ці дописи сповнені лише негативом, бажанням множити провокації, а також знайти у будь-якому слові Патріарха хоча б найменшу зачіпку задля чергового звинувачення у єресі, чи будь-якому іншому гріху», – підмітив релігійний експерт.

    Він порівняв такі дії росіян із фарисеями і книжниками, які через заздрощі, постійно ходили за Ісусом Христом і намагались Його спокусити, або зловити його на якомусь слові, для того щоб звинуватити Його і вбити, щоб в майбутньому їм вже ніхто не стояв на дорозі.

    «Новітні ж московські фарисеї, засліплені заздрістю та нездоровими амбіціями, йдуть аналогічним шляхом, аби втілити свій зловісний план, засудити Вселенського Патріарха і відібрати у нього першість у Православ’ї. Проте кінцева доля цього плану буде безславною. Як ті заперечували реальне звершення пророцтв щодо Месії, так і ці не бажають сприймати реалії сьогодення. Як ті, прикриваючись Законом, вимагали смерті Ісуса за тим же законом, називаючи єретиком, так і ці, ховаючись за канонами, вимагають усунення Вселенського Патріарха за тим же каноном, і звинувачують в єресі», – зазначає експерт.

    «Підсумовуючи усе вище сказане, варто сказати, що уся ця кампанія дискредитації Вселенського Патріарха є нічим іншим, як проявом істерії російських церковників від усвідомлення власного безсилля. З усього переліченого стає очевидним, що з кожним днем Константинополь укріплює власні позиції, і проявляє себе справжнім захисником Православ’я, а тому і об’єднує довкола себе усі Помісні Церкви. У той же час церковна Москва своїми деструктивними діями, впадає у дедалі більшу канонічну ізоляцію», – підсумував Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне