Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ відвідав батьківщину патріарха Варфоломія, де звершив богослужіння

    Перебуваючи з паломницькою поїздкою на острові Імврос – батьківщині патріарха Варфоломія, єрарх Православної Церкви України,  митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) очолив відзначення престольного свята церкви великомученика Димитрія Фессалонікійського у селі Айя-Теодор (Зейтінлі-кею).

    Саме тут 1940 року народився майбутній патріарх Варфоломій, який у хрещенні був названий Димитрієм. Свого часу цей храм був подвор’ям Синайського монастиря святої Катерини.

    Про це повідомляє офіційний сайт Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ.

    25 жовтня, напередодні дня пам’яті святого Димитрія, митрополит Олександр, з благословіння митрополита Імброса і Тенесу Кирила, очолив у церкві святкову всеношну.

    26 жовтня, у день престольного свята, владика Олександр у співслужінні кліриків Переяславсько-Вишневської єпархії та місцевого духівництва звершив Божественну літургію.

    Після відправи митрополит на молитовну згадку подарував громаді образ святителя Луки Кримського з часткою чесних мощів. Цього святого особливо шанують на парафії.

    Того ж дня митрополит Олександр разом з митрополитом Кирилом відвідав школу, в якій навчався майбутній патріарх Варфоломій.

    24 жовтня митрополит Олександр звершив Божественну літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Імброс.

    Найсвіжіше

    Популярне