Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “За отруєння Навального”: Моспатріарх Кіріл нагородив чиновника РФ – фігуранта санкційних списків ЄС через замах на вбивство опозиціонера

    24 жовтня 2021 року після літургії в московському храмі Христа Спасителя очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) провів церемонію нагородження низки державних діячів РФ “З огляду на допомогу РПЦ і внесок у розвиток церковно-державних зносин”.

    Про це інформує “Credo press”, посилаючись на пресслужбу Моспатріарха.

    Серед нагороджених опинився начальник управління президента Росії з внутрішньої політики Андрєй Ярін. Чиновника було удостоєно ордену благовірного князя Данііла Московського ІІІ ступеню.

    Повідомляється, що рішенням Ради Європейського Союзу від 14 жовтня 2020 року, Андрєй Ярін відповідальний за підбурення та надання допомоги особам, які здійснили або були причетні до отруєння російського опозиційного політика Алєксєя Навального нервово-паралітичною речовиною “Новічок”. Тобто, чиновника було визнано винним у застосування хімічної зброї, після чого його було включено у перелік осіб, у відношенні яких Європейський Союз та Велика Британія ввели персональні санкції.

    Більш того, російські видання “Meduza” і “Настоящее время”, що визнані путінським режимом “іноагентами”, стверджують, що Ярін був замовником злому корпоративної пошти “Фонду боротьби з корупцією”, який очолював Навальний. У подальшому, фонд було визнано владою РФ екстремістською організацією.

    Як можна зрозуміти, саме застосування хімічної зброї та відверто аморальні і незаконні способи боротьби з опозицією є тими скрєпами і тим “внеском у розвиток церковно-державних зносин”, за які очільник РПЦ Моспатріарх Кіріл прийняв рішення нагородити Андрєя Яріна.

    Та дивуватись не варто, оскільки нагородження посадових осіб РФ із, м’яко кажучи, сумнівною репутацією давно стало нормою для РПЦ.

    Нагадаємо, 16 липня 2021 року митрополит Саратовський і Вольський РПЦ Ігнатій (Депутатов) нагородив начальника Управління федеральної служби виконання покарань РФ у Саратовської області полковника внутрішньої служби Алєксея Федотова орденом Саратовської єпархії “Спас Нерукотворний” III ступеня за “збереження духовних цінностей”. Пізніше було з’ясовано, що вказана особа мала безпосереднє відношення до застосування тортур у місцях позбавлення волі у відношенні ув’язнених.

    Найсвіжіше

    Популярне