Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У США заснували Фонд православного капеланства імені Вселенського патріарха Варфоломія

    25 жовтня 2021 року архонт Майкл Псарос оголосив про створення у Джорджтаунському університеті (США) Фонду православного капеланства імені Вселенського патріарха Варфоломія. Він фінансуватиметься родиною Псарос.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Оголошення було зроблено під час урочистої вечері в Джорджтаунському університеті, влаштованому на честь Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія І.

    «Цей фонд – можливість для моєї сім’ї повернути Церкві та Університету благословення з благословень. Доречно, що Джорджтаунський університет тепер має справжнє патріарше представництво в ім’я Варфоломія», – сказав представник сім’ї Псарос.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій зустрівся із Джо Байденом і обговорив з ним тиск на ПЦУ і Вселенський патріархат. Також він зустрівся із спікером палати Представників Ненсі Пелосі.

    Візит патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів розпочався 23 жовтня і триватиме 12 днів. Під час зустрічі з Його Всесвятістю Варфоломієм І, держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що США твердо буде відстоювати принципи релігійної свободи.

    Раніше патріарх Варфоломій в інтерв’ю говорив, що Вселенський патріархат  “християнізував та цивілізував” росіян. Також, він розкритикував деструктивну ізоляціоністську позицію РПЦ, у тому числі філії РПЦ в Україні (так званої УПЦ МП).

    Найсвіжіше

    Популярне