П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Нам потрібно мислити тисячоліттями», – екзарх Вселенського патріарха дав пораду, як об’єднати християн

    26 жовтня під час презентації видання документів православно-католицького діалогу, напрацьованих за 40 років, екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) дав пораду, як подолати розділення серед християн.

    Він зазначив, що всім, хто не хоче єднання християн, треба позбутися не тільки страху, а й ворожості і ставитись до представників інших конфесій, як до родичів. Також, на його думку, для досягнення такої мети потрібно мислити тисячоліттями, а не десятиліттями, чи навіть століттями.

    «Людина може помилятись, але нам потрібно ставитись із любов’ю, бо Христос навіть тримав біля себе апостола Юду, який його потім продав. Він його не вигнав. Так і тут. Навіть, якщо людина на певному етапі не приймає цього, не розуміє, просто треба поставитись із розумінням, що це рідне, це не чужа людина. Скільки б шкоди вона не заподіяла – це рідна людина», – сказав єпископ Команський Михаїл.

    «Треба нам навчитись мислити не роками і десятиліттями, а століттями і тисячоліттями. Так живе Церква. Вона не вимагає моментального результату, оскільки можна було підписати всі документи, але який це матиме результат? Чи воно принесе користь Церкві? Ось саме на досягнення природного суттєвого результату і досягнутий цей екуменічний діалог в тому числі», – підкреслив екзарх.

    Найсвіжіше

    Популярне