П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ: «Куплена у храмі МП свічка – це гроші на патрони для вбивства наших вояків»

    Єрарх Православної Церкви України митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) назвав громади РПЦвУ поза законом церковного буття. Крім того, всі пожертви на такі храми, за його словами, йдуть на вбивства наших військових.

    «По-перше, ці громади (РПЦвУ, – ред.) на сьогодні поза канонами церковного буття. Це не церкви, це організації, які проповідують сепаратизм і будуть робити це далі. І те, що я говорив, сьогодні збувається: куплена у храмі МП свічка – це гроші на патрони для вбивства наших вояків», – підкреслив митрополит Михаїл в інтерв’ю для «Першого».

    Він додав, що у РПЦвУ є відомі фонди, які фінансують храми Моспатріархату в Україні.

    «Купується земля, цим фондом чи якимось іншим виділяються кошти і будується храм, місяць-два і є. От Несвіч, Скобелка – церкви на городах… Є такі приклади там, де заблудлі українці ще до цього часу тяготіють до Москви, стоять на колабораціоністських засадах. Ці люди не задумуються про те, звідки ці гроші. Це гроші Новинського, Медведчука, банкірів, нафтовиків. Це вже зараз про це кажуть відкрито і це бачать. А ми говорили про це раніше. Ми казали: їх фінансують», – зазначив митрополит ПЦУ.

    «Та у нас тут ще стільки феесбешників, які ще зі старих часів лишилися! Один із них сьогодні дуже пропагує історію», – підсумував митрополит Михаїл, не бажаючи називати імена.

    Нагадаємо, раніше митрополит Михаїл розповів, що на Волині до ПЦУ із РПЦ перейшли 20 священників.

    Найсвіжіше

    Популярне