Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Волині до ПЦУ із РПЦ перейшли 20 священників – митрополит Михаїл

    З часу утворення Православної Церкви України до ПЦУ разом із парафіями перейшли 20 священників Московського патріархату.

    Про це в інтерв’ю «Першому» повідомив митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич).

    «У нас плюс-мінус 130 нових парафій. Це найбільше в Україні. Дякувати Богу, це сталося при мінімальних протистояннях. Тобто у 98% випадків люди просто проголосували, що не хочуть бути під російською окупацією. Лише 2% є таких історій, де були непорозуміння зі священниками і хтось щось пробував комусь довести. Ми не втручалися у жодному випадку», – каже митрополит Михаїл.

    У більшості випадків священники МП не йшли за громадою. Перейшли до ПЦУ 20 священнослужителів, зараз вони служать у храмах і разом з вірянами.

    «У мене тоді була єдина проблема в цьому питанні – це кількість священнослужителів, яких треба направити у нові парафії, бо не всі громади переходили зі священниками. Багато священиків, які не пішли за громадою, сьогодні вимушені були йти на вільні хліба, їхати на будівництво в Польщі, чи є безробітними, шкодують, приїжджають, через когось запитують, чи можна було б їм повернутися до нас», – розповів митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне