П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Буде нова хвиля переходів, коли народ дозріє, буде об’єднання УГКЦ, ПЦУ і МП, – митрополит Волинський Михаїл

    Єрарх Православної Церкви України, митрополит Волинський і Луцький Михаїл (Зінкевич) прогнозує нову хвилю переходів із РПЦвУ до ПЦУ тоді, коли дозріє до цього суспільство. Він також впевнений, що відбудеться об’єднання УГКЦ і ПЦУ і МП і навів приклад переходу до ПЦУ греко-католиків у Канаді.

    Про це він розповів в інтерв’ю для видання «Перший».

    «Щодо кількості парафій і її збільшення, то скажу так: ранок починається завжди вчасно, але хтось встає о 6-й і працює, а хтось о 9-й, а хто в 11-й. Але все-одно настає мить, коли людина каже: “Треба починати працювати”. Отак і дозріває суспільство. Хтось пішов у першу хвилю – й об’єднався з українською церквою, вже є у складі ПЦУ. А є громади, де назрівають такі конфлікти. Процес активної фази призупинився. А чергова хвиля буде. Буде тоді, як дозріє», – сказав митрополит ПЦУ.

    Він зазначив, що переходи громад і дозрівання суспільства – це довготривалий процес, тому за рік нічого особливо не зміниться.

    «За рік нічого не зміниться. Це довготривалий процес, до якого треба спокійно відноситися. І це процес об’єднання і греко-католицької церкви, і церкви МП, і ПЦУ у велику єдину українську церкву. Як приклад, Канада, де громада греко-католицької церкви приєдналася до ПЦУ. Кафедральний собор, до речі. Це вже посил, свідоме прийняття рішення віруючими людьми. Раніше таких випадків не було», – підкреслив митрополит Михаїл.

    Нагадаємо, митрополит Михаїл розповів, що на Волині до ПЦУ із РПЦ перейшли 20 священників.

    Найсвіжіше

    Популярне