П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Сумах предстоятель ПЦУ освятив новозбудований храм та пам’ятник захисникам України

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 24 жовтня відвідав Суми та звершив там освячення храму на честь Собору святих славних і всехвальних дванадцяти апостолів Христових, який громада збудувала за 3 роки. Також митрополит Епіфаній після Божественної літургії на території храму звершив освячення пам‘ятного знаку полеглим захисникам Батьківщини.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, митрополит Епіфаній привітав громаду з величною подією в житті громади – освяченням прекрасного храму. Також він відзначив меценатів, які потрудились для спорудження храму та представників місцевої влади.

    За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення коронавірусної хвороби.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви під час освячення та за Божественною літургією співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, настоятель храму протоієрей Іоан Чекалюк та духовенство Сумської єпархії.

    Владика Мефодій та настоятель храму висловили вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за архіпастирський візит та за освячення храму, який також став і окрасою міста.

    Нагадаємо, у Чернігові Предстоятель ПЦУ освятив хрест на місці будівництва нового храму. Також митрополит Епіфаній назвав капеланів справжнім духовним щитом України.

    Найсвіжіше

    Популярне