Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Протиріччя всередині РПЦ: У Моспатріархаті не можуть дійти згоди щодо питання вакцинації священників

    Російська православна церква, наразі, відмовилась впроваджувати практику обов’язкової вакцинації священнослужителів і співробітників. Таку позицію окреслив очільник синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда.

    “Я не думаю, що церква когось буде зобов’язувати, ми виступаємо за вільне рішення людини. Окрім цього, у когось є медичні показання проти вакцинації”, – цитує “Ямал-Медиа” слова Лєгойди, сказані в етері YouTube-каналу “Соловьев LIVE”.

    Таким твердженням Лєгойда відкрито виступив проти заяви митрополита Іларіона (Алфєєва), який раніше висловлювався за обов’язкову вакцинацію священнослужителів.

    “Я особисто думаю, що для священнослужителів вакцинація повинна бути обов’язковою, оскільки священнослужителі перебувають у постійному контакті з дуже великою кількістю людей”, – запевняв митрополит Іларіон (Алфєєв).

    На противагу, Владімір Лєгойда зауважив, що архієрей висловив лише власну думку, а не офіційну позицію РПЦ.

    Зі всього сказаного можна припустити, що протиріччя у заявах Лєгойди і Алфєєва є свідченням продовження протистояння різних груп впливу в середовищі РПЦ. Окрім цього, така ситуація грає проти розпіареного Кремлем препарату Спутнік V, так як чимала група представників Моспатріархату досі не вважає її безпечною для всіх людей і не планує вводити обов’язкову вакцинацію для священників РПЦ.

    Нагадаємо, очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) продовжує дотримуватись суворого режиму самоізоляції, який триває з жовтня минулого року, не зважаючи на той факт, що у березні 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію першоєрарха.

    Найсвіжіше

    Популярне