Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці приєднуються до пісенного флешмобу «Батько наш — Бандера»

    Українці — від школярів до народних депутатів — продовжують масово співати пісню “Батько наш — Бандера, Україна — мати” та викладати записи в мережу.

    Останніми днями в україномовному сегменті Інтернету поширюються ролики, на яких люди збирають купи та фільмують як співають (або підспівують) пісню “Батько наш — Бандера”, повідомляють #Букви.

    Як вважається, започаткували флешмоб львівські школярки, які виконали цю пісню в авдиторії після уроки, де вивчали постать Степана Бандери.

    @kollust

    ♬ оригинальный звук – Коллекция Мемов

    Це відео разом з іншим аналогічного змісту, походження якого невідоме, активно поширювали через анонімні Telegram-канали, додаючи у підписі, що це київські школярі, що нібито співають цю пісню всюди, аби зацькувати “ватну вчительку”.

    Як зазначає “Детектор.медіа”, після поширення в Telegram цю новину розмістили одразу декілька національних ЗМІ (УНІАН, “Страна”, “Факти”, “Сьогодні” тощо) — без жодних підтверджень того, що йдеться саме про навчальний заклад в Києві і того, що метою школярів було цькування викладачки.

    Згодом виявилося, що ролик було зафільмовано у Львові. За інформацією видання “Радіо Свобода”, відео школярки записали після уроки історії, де знайомилися із біографією провідника ОУН Степана Бандери. Це було напередодні Дня захисників і захисниць України.

    Цей ролик знятий у жанрі lipsinking: дівчата на відео просто підспівують під накладену музику. Використано композицію у виконання колективу “Пентархія”, що складається з випускників напрямку “Богослов’я” Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Цей самий запис найчастіше використовують учасники флешмобу в TikTok.

    Після того, як відео львівських школярок стало вірусним і запустило флешмоб у соцмережах, до нього приєдналися громадські організації. Зокрема, у “Слов’янська січ” та “Єдина родина Донеччини”. Вони випустили відео, на якому у Слов’янську дівчата станцювали під ремікс на пісню.

    Виконали пісню і на святі у церкві Покрови Пресвятої Богородиці в Трускавці.

    Заспівали і парламентарії у Верховній Раді.

    І футбольна команда “Карпати” Галич-Бурштин.

    Та навіть дитячий відеожурнал “Малюк Котя”.

    Найсвіжіше

    Популярне