П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Своїм мітингом проти вакцинації РПЦвУ вчинила диверсію проти України

    Духовенство та віряни Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) провели 19 жовтня 2021 року акцію з протестом проти вакцинації від коронавірусу під стінами Верховної Ради України. Прихильники “русского міра”, яких у розпал пандемії зібралось кілька сотень, тримали плакати з текстами антивакцинаторського характеру і голосно молились.

    Такими діями Моспатріархату в Україні, останнім часом, здивувати важко. Різноманітні мітинги, стояння та ходи міцно укорінились у їхній “богослужбовій практиці”. Однак, вказана подія все ж вирізняється з-поміж інших тим, що містить ознаки диверсії, спрямованої на послаблення української держави.

    Спершу варто зауважити, що таким мітингом духовенство та віряни пішли прямо проти офіційної позиції свого ж священноначалія.

    Відомо, що очільник відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) влітку цього року заявив, що “відмова від вакцинації – це гріх, який доведеться відмолювати все життя”, а в жовтні 2021 року підкреслив, що “всі міфи про шкідливість вакцинації є безглуздими”.

    Та, не зважаючи на те, що філія РПЦ в Україні прямо виступила проти свого керівництва, відповідних дисциплінарних заходів не зазнав жоден представник духовенства Моспатріархату.

    Не варто шукати протиріччя у між діями РПЦвУ та офіційною позицією Московської патріархії. Відповідь може полягати в тому, що Кремль неабияк зацікавлений у послабленні української держави і РПЦвУ, за вказівкою з Москви, сприяє такій діяльності.

    Не важко спрогнозувати, що після того, як духовенство Мосптаріархату зібрало у центрі міста кількасот вірян, захворювання, які й так набирають обертів в нашій державі, імовірно зростатимуть ще стрімкіше. Це створить додаткове навантаження на заклади охорони здоров’я та збільшить число летальних випадків серед пацієнтів з коронавірусною хворобою.

    Поряд з тим, можна припустити, що ця акція мала і пропагандистський характер. Припускаємо, що кількість людей, які після, так званого, “молитовного стояння” РПЦвУ відмовляться від щеплення також зросте. Як наслідок – загадане вже навантаження на українську систему охорони здоров’я.

    У таких діях Моспатріархату чітко прослідковується справжній характер “турботи” духовенства РЦПвУ (УПЦ МП) про власних парафіян і про український народ в цілому. Виконання стратегічних завдань Кремля і московські гроші, як бачимо, важливіші за здоров’я та життя українців. І Мосптаріархат, швидше за все, продовжить свою антиукраїнську діяльність, що має ознаки диверсійної, і в майбутньому.

    Найсвіжіше

    Популярне