Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Критської Православної Церкви, може піти на спокій, через погіршення стану здоров’я

    Предстоятель Критської Православної Церкви Константинопольського Патріархату архієпископ Криту Іриней, може піти на спокій, якщо лікарі вирішать, що він за станом здоров’я не може виконувати свої обов’язки предстоятеля.

    Про це йдеться на грекомовному ресурсі nyxthimeron. com

    Священний Синод Церкви Криту зібрався в понеділок, 18 жовтня, на Синодальне засідання з єдиним питанням у порядку денному — обговорення та ухвалення рішення про активацію або не активацію положень, викладених в статті 39, пункті 2, Закону №. 4149/1961 «Про статут Православної Церкви на Криті», щодо особи Його Високопреосвященства Архієпископа Криту пана Іринея, Глави Священного Синоду Криту, у зв’язку з його серйозними хронічними проблемами зі здоров’ям.

    Священний Синод повною мірою визнає і вшановує особистий внесок і роботу предстоятеля Критської Церкви архієпископа Іринея, як пастора і Архиєрея Церкви Криту. Також Синод вважає, що «факти здоров’я (архієпископа Іринея, — ред.) спонукають Священний Синод одноголосно зайнятися цим питанням».

    Священний Синод, ґрунтуючись на вищевказаній статті Статуту, вирішив призначити трьох авторитетних лікарів, які ухвалять рішення про подальші положення закону.

    Одностайне рішення Священного Синоду Церкви Криту також отримало благословення, схвалення і згоду Його Блаженства Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія.

    Повідомляється, що архієпископ Критський Іриней 18 жовтня був госпіталізований в лікарню Іракліона через проблеми зі здоров’ям.

    Найсвіжіше

    Популярне