Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Кум Путіна Медведчук може стати підозрюваним ще в одній справі: ДБР розслідує змови про вбивство Василя Стуса

    Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо вбивства українського поета, громадського діяча та борця за незалежність України Василя Стуса за заявою вінницького активіста. Відомо, що слідство розпочалось після того, як вінницький активіст Юрій Павленко (прізвисько Хорт) через суд змусив ДБР порушити відповідну карну справу.

    Про це інформує “Главком” з посиланням на фейсбук сторінку активіста.

    “ДБР відкрило кримінальне провадження щодо вбивства Василя Стуса за моєю заявою від 5.08.2021 про умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб (співробітників КДБ, адвоката та суду). Прикметно, що довелося відразу звернутися до суду, аби зобов’язати ДБР виконати вимоги ст. 214 КПК, потім вони “виконували” рішення суду ще півтора місяці аж до сьогодні”, – написав Хорт.

    “Звернутися я вирішив після того, як дізнався, що суддя Петро Фещенко, який виніс останній вирок Стусові, поскаржився до Окружного адмінсуду м. Києва на дії Пенсійного фонду з метою підвищення йому пенсії. Суддя вийшов на пенсію в 1996 році і всі ці роки спокійнісінько проживає в Києві”, – розповів активіст.

    Поряд з цим відзначимо, що адвокатом Василя Стуса був нинішній проросійський політик, кум президента РФ Владіміра Путіна Віктор Медведчук, який є підозрюваним у справі про у державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, і перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

    Таким чином, до вже наявних обвинувачень, до послужного списку Медведчука цілком імовірно можуть додати співучасть у змові про вбивство Василя Стуса.

    На додачу, Юрій Павленко зауважив, що тепер рух справи в значній мірі залежатиме від сина Василя Стуса Дмитра, який може бути визнаний потерпілим у даному кримінальному провадженні і клопотати про проведення слідчих дій.

    “Главком” нагадує, Василь Стус помер 36 років тому у концтаборі, відомому як “Перм-36” у Пермській області теперішньої Росії. На той момент він відбував вже другий термін покарання – 10 років примусових робіт і п’ять років заслання – до якого його засудили у 1980 році. Уночі проти 4 вересня, можливо через переохолодження, поет помер. Згідно з офіційним медичним висновком, причина смерті – зупинка серця.

    Найсвіжіше

    Популярне