Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РФ шестикласник влаштував стрілянину і викрикував, що виконує «вказівки Бога»

    У Росії 18 жовтня шестикласник в школі в Пермському краї влаштував стрілянину. Стріляючи в повітря, він вигукував безладні фрази, а при затриманні кричав, що керується «вказівками Бога». За свідченнями родичів підлітка, незадовго до інциденту він просив привести його до церкви.

    За даними росЗМІ, спочатку школяр розповів, що йому приснився бог, який велів йому йти в школу і вбивати, а потім крикнув фразу: «Я сам Бог, в мене вселився Бог!» і відкрив вогонь.

    Як повідомляє credo.press слідчі порушили кримінальні справи про халатність і наданні небезпечних послуг після стрілянини. Також російські слідчі встановили, що учень приніс в школу вогнепальну зброю і в присутності кількох підлітків вистрілив в стіну і склопластикові двері. «Осколками від розбитого скла заподіяні різані рани 11-річному школяреві», – йдеться в повідомленні.

    Знешкодити його вдалося директорці школи, яка вийшла зі свого кабінету і вмовила стрілка зайти до себе. Підліток не буде притягнутий до кримінальної відповідальності, оскільки ще не досяг 16-річного віку.

    Слідчі встановлюють мотиви, якими керувався підліток, а також обставини, при яких він отримав зброю, а також досліджують умови зберігання зброї і якість охорони школи.

    Хлоопець зізнався, що хотів розправитися з дівчинкою, яка його ображала. З’ясувалося, що підліток перебував в передістеричному стані. Також у своєму вчинку він звинуватив батька, який знущався з його матері.

    Найсвіжіше

    Популярне