Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Якщо не викладатимемо християнську етику в школах, то будуватимемо в’язниці, – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України прокоментував викладання християнської етики у школах. Він переконаний, що в школах потрібно викладати цей предмет. Церква проповідує моральні цінності, напротивагу агресивному секуляризму.

    «Переконаний, що в школах необхідно продовжувати викладання християнської етики, але, на жаль, ми бачимо шалену протидію цьому. І питання тут зовсім не в нестачі викладачів, бо спеціалістів у нас вистачає – освітні заклади їх випустили достатньо. Тут проблема в іншому – у небажанні цього робити. Бо є деякі сили в Україні, які говорять, що не можна пускати релігійні знання в школу. Адже Церква проповідує моральні цінності, а зараз, на жаль, агресивний секуляризм навіює нам інші «цінності», власні стереотипи, і це вкладається у книги, підручники, намагаючись змалечку привити дітям те, що є чужим для нашої культури, традиції, цінностей», – розповів митрополит Епіфаній в інтерв’ю Детектор.ua.

    За словами митрополита, предмет не обов’язково називати «Закон Божий» чи «Християнська етика».

    «Назвіть його по-іншому, головне, щоб це був предмет морального, духовного спрямування. Бо якщо такого виховання не буде зі школи, то будуть інші проблеми. Мене часто запитують: «Навіщо вам будувати нові храми, вам недостатньо тих, що є? Навіщо викладати цю християнську етику в школі?» Я відповідаю: «Добре. Ви не хочете будувати храми, викладати християнську етику в школі? Тоді будете будувати в’язниці, виправні колонії, наркологічні диспансери…». Чому не можна викладати добро у школі? Бо зло протидіє, і воно буде протидіяти. А ми хочемо цьому запобігти», – підсумував митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне