Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Незламний дух і воля приведуть нас до перемоги у війні, – митрополит ПЦУ у 80-річчя створення УПА

    16 жовтня в Чигирині, славетному місті і колишній столиці гетьманської держави часів Богдана Хмельницького відбулось відзначення Дня українського козацтва і 80-річчя від дня створення Української повстанської армії та Дня захисників і захисниць України.

    У них взяли участь Головнокомандувач Збройних Сил України, начальник генерального штабу ЗСУ, Голова Синодального Управління військового духовенства (СУВД) ПЦУ митрополит Іоан (Яременко), керівники підрозділів інших військових формувань, голова Черкаської ОДА, військовослужбовці, ветерани, волонтери, капелани, громадськість Черкащини.

    Після слів привітань були вручені нагороди ветеранам та волонтерам російсько-української війни. Зі словом привітання виступив голова СУВД, митрополит Іоан. Він передав благословення від предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія та привітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, повідомляє пресслужба СУВД ПЦУ.

    Митрополит Іоан підкреслив складні умови у котрих здійснюють свою службу наші українські воїни. Але незламний дух та зброя і воля до перемоги обов’язково приведе до перемоги у цій гібридній війні, – сказав митрополит.

    Збройні Сили України, добровольчі військові формування та територіальна оборона – це єдині наразі сили, які в обставинах розділеного суспільства здатні зберегти нашу свободу та державну булаву в руках Українського народу, – зазначив головний капелан Православної Церкви України.

    Очільниками Вільного козацтва Холодного Яру було здійснено передачу символічних шаблі та пернача керівникам Збойних Сил України, які були освячені митрополитом Іоаном та військовими капеланами ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне