Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Не міг приземлитися борт: В Орлі Моспатріарх Кіріл освятив храм всупереч нормі – після літургії

    Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) освятив 17 жовтня храм Казанської ікони Божої Матері при академії Федеральної служби охорони (ФСО) в Орлі. Всупереч традиції, це сталося після завершення літургії, яку відслужив в цьому храмі митрополит РПЦ Діонісій (Порубай). На літургію Кіріл не встиг через те, що його вертоліт не зміг приземлитися в Орлі через раптово огорнув місто сильного туману.

    Після освячення Кіріл нагородив церковними орденами директора ФСТ Дмітрія  Кочнєва і главу комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Лєоніда Слуцького, фігуранта низки скандалів в російських ЗМІ. Кочнєв нагороджений орденом благовірного князя Данила Московського I ступеня, Слуцький – орденом Андрія Рубльова II ступеня, повідомляє РІА «Новини» (ria.ru).

    Депутат Держдуми РФ і куратор програми будівництва православних храмів у Москві Володимир Рєсін, який, за деякими відомостями, не є православним, удостоєний пам’ятної ікони з патріаршим благословенням.

    Храм Казанської ікони Божої Матері при Академії ФСО був закладений в 2007 році, в 2011-2017 роках його будівництво призупинялося через брак фінансування. До 2020 року будівництво завершилося, а в нинішньому році було закінчено розпис храму.

    «Храм освячується до першої літургії в ньому. Якщо патріарх прибув в кінці літургії – то як він міг “освятити храм”? » – дивується колишній професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв.

    Найсвіжіше

    Популярне