Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Любі лікарі, ми вітаємо вас за ваше безцінне служіння: Екзарх виголосив Патріаршу енцикліку

    17 жовтня 2021 року, екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) очолив Божественну літургію у Андріївській Церкві, Ставропігії Вселенського Патріархату в Києві.

    Після прочитання Євангелія, єпископ Михаїл виголосив Патріаршу енцикліку до Дня Святих Лікарів, у якій Вселенський Патріарх Варфоломій висловлює свою підтримку лікарям та подяку за їх боротьбу за людські життя.

    Про це повідомляє Фейсбук сторінка Місії ставропігії Вселенського патріархату в Україні.

    У енцикліці також зазначається, що Святий і Священний Синод вирішив встановити щорічно неділю, найближчу до 17 і 18 жовтня (коли ми згадуємо Собор святих безсрібників і чудотворців та святого апостола і євангеліста Луки Доктора (за новим стилем, – ред.)) як день Собору всіх Святих Лікарів – як вдячність за істотний внесок у людство з боку медичної науки та її служителів.

    «Любі лікарі та цілителі, ми вітаємо вас за ваше безцінне служіння і дякуємо по -батьківськи, молячись, щоб Господь Бог підтримав і зміцнив вас у вашій благословенній праці. Ми закликаємо вас проявляти щиру любов і співчуття, шанувати одне одного та виховувати щиру віру, “служіть Господеві, тіштесь надією, утиски терпіть, перебувайте в молитві, беріть уділ у потребах святих, будьте гостинні до чужинців!” (Римлянам 12.9–15), щоб через вас прославлялися Пресвята Трійця і Той, хто дарує усі блага», – йдеться у енцикліці.

    Найсвіжіше

    Популярне