Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    МОЗ України оприлюднило правила інформаційної гігієни: Читати лише перевірені джерела

    Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило правила інформаційної гігієни, щоб зменшити шкідливий вплив від інформаційного середовища на психічне здоров’я та благополуччя. Серед правил і рекомендацій: перевірка джерел і критичне ставлення до новин. Ознайомитися зі всіма правилами можна у Телеграмі МОЗ, передає Укрінформ.

    Як зазначається в публікації, постійна інформаційна напруга спричиняє порушення психологічного благополуччя, безсоння, підвищений артеріальний тиск, пригнічений стан, депресивні та тривожні розлади.

    “Спробуйте дотримуватися простих правил інформаційної гігієни”, – рекомендують у Міністерстві охорони здоров’я.

    Серед таких, людям радять читати інформацію лише від довірених джерел і перевіряти першоджерела.

    Людям радять бути критичними до новин, які швидко розлітаються, адже дезінформація поширюється значно швидше, ніж правда і охоплює більшу аудиторію.

    Це не означає, що швидко поширювана новина є дезінформацією лише тому, що вона стрімко розповсюджується, проте це, безумовно, привід двічі подумати перш ніж ділитися нею та беззаперечно повірити.

    У МОЗ також просять звертати увагу на стиль написання новини. Гучні заголовки і слова, які викликають сильні емоції (такі як гнів та тривога), допомагають новинам поширюватися швидше і краще, ніж поміркований, нейтральний текст. В повідомленнях, що містять дезінформацію, часто використовуються саме такі слова, які можуть змінювати ваші емоції. Не варто емоційно сприймати та реагувати на інформаційні події.

    Також людям радять утриматись від поширення інформації, якщо вони прочитали тільки заголовок.

    Дбайте про своє психологічне здоров‘я, бо це важливий аспект життя, який впливає на самопочуття в цілому.

    Що таке медіанасильство і до чого може призвести постійний негативний вплив інформаційного середовища читайте на сайті: https://cutt.ly/UE3MTQL.

    Найсвіжіше

    Популярне