Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У віці 100 років помер син патріарха Мстислава, український активіст Ярослав Скрипник

    14 жовтня 2021 року у віці ста років в Канаді помер український патріот, громадський діяч, син патріарха Мстислава Скрипника Ярослав Скрипник. Про це повідомила Львівська єпархія Православної церкви України на власній сторінці у Фейсбук.

    “Сьогодні на 101-му році життя в оселі Всевишнього відійшов п. Ярослав Скрипник – старший син Патріарха Мстислава, який проживав у м. Едмонтон (Канада).
    Залишив у смутку дружину Софію, сина Остапа, дочку Ксенію і люблячу велику родину близьких і приятелів”, – йдеться в офіційному повідомленні.

    “Новинарня” розповідає, що батько Ярослава Скрипника святіший патріарх Київський і всієї Руси-України (1990-1993) Мстислав (Скрипник) був племінником головного отамана УНР Симона Петлюри та активним державним, військовим і церковним діячем ще з 1920-х років. На еміграції у США став предстоятелем УАПЦ. Мав сина і двох дочок.

    Ярослав Скрипник приїхав до Канади після Другої світової війни, в 1948 році. Все своє життя Ярослав поклав на те, щоб творити українську справу чи то в культурній, чи у фінансовій сферах. Щороку він приїздив до України, щоб бути в ритмі життя на Батьківщині.

    Найсвіжіше

    Популярне