П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія є головною перешкодою на шляху до миру: Посольство США прокоментувало результати перемовин Вашингтону і Москви щодо Донбасу

    Сполучені Штати Америки непохитно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України та продовжують закликати Російську Федерацію вивести війська та техніку з окупованих територій Луганської і Донецької областей України задля припинення воєнних дій у регіоні.

    Таку заяву зробили у пресслужбі посольства США у відповідь на прохання редакції “Суспільного” прокоментувати слова заступника глави адміністрації президента РФ Дмітрія Козака про те, що заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Вікторія Нуланд нібито підтримала автономію окупованих територій Донбасу.

    У дипустанові зауважили, що дипломати зазвичай публічно не розголошують змісту закритих перемовин, водночас, запевнили у непохитній підтримці територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

    “Ми нагадуємо, що Сполучені Штати незмінно підтримують суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України в умовах агресії з боку Росії”, – розповіли в посольстві і додали, що Росія повинна виконувати свої зобов’язання за Мінськими угодами та щиро працювати над припиненням конфлікту на сході України.

    “Щодо мирних переговорів, цілком ясно: головна перешкода на шляху до миру – це Росія. Цей конфлікт Росія розпочала, і тепер несе повну відповідальність за його припинення. Росія повинна продемонструвати серйозну і конструктивну участь, виконуючи свої зобов’язання щодо безпеки згідно Мінських угод”, – наголосили у посольстві.

    “Ми рішуче закликаємо Росію повністю виконати свої мінські зобов’язання, вивести з України свою зброю та сили, якими вона керує, і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами”, – запевнили у дипустанові.

    Найсвіжіше

    Популярне