Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава РПЦ заявив, що Константинополь це місто, яке не має жодного відношення до історії Росії

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) під час своєї проповіді в московському соборі заявив, що Константинополь це місто, яке не має ніякого відношення до історії Росії

    Про це повідомляє богослов Андрєй Кураєв із посиланням на відео проповіді.

    Кураєв заявив, що патріарх РПЦ помиляється, адже протягом шести століть Російська Церква була частиною Константинопольського Патріархату.

    «Хіба можна місто, з якого століттями бралися політичні ідеологічні, архітектурні, літературні, поведінкові та інші зразки, назвати чужим для історії Росії? А пізніше – хіба можна місто, до заволодіння якого рвалася Російська Імперія, заради якого вона розв’язувала війни, вважати таким, що не має відношення до її історії?», – пише Кураєв.

    Нагадаємо, раніше російський місіонер та блогер Андрєй Кураєв помітив, що Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) останнім часом плутає дати та історичні події. «Щось діється з патріаршою проповіддю. 21 вересня він трохи сплутав привід для свята і всю проповідь віщав про Покров. Ось ніде, мовляв, таке не святкують, тільки у нас. А далі вся проповідь про війни і перемоги», – звернув увагу на курйозну ситуацію богослов.

    Також Кураєв прокоментував конференцію, націлену проти Вселенського Патріархату і ПЦУ сказавши, що на ній будуть не обговорювати, а засуджувати. Крім цього, патріарх Кіріл звинуватив Вселенського патріарха у «розколі», через створення незалежної від РФ Помісної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне